Ενημέρωση με ένα κλικ

Μπέτις: Η πρόκληση της ανατροπής απέναντι στον Παναθηναϊκό

Ο προπονητής Μανουέλ Πελεγκρίνι μιλάει για την πίεση, την ευρωπαϊκή εμπειρία του αντιπάλου και τους στόχους της ομάδας.

Η Ρεάλ Μπέτις αντιμετωπίζει την πρόκληση της ανατροπής απέναντι στον Παναθηναϊκό, μετά την ήττα με 1-0 στο ΟΑΚΑ στον πρώτο αγώνα της φάσης των 16 του Europa League. Την Πέμπτη, στην έδρα της, η ισπανική ομάδα καλείται να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ για να εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο προπονητής της Μπέτις, Μανουέλ Πελεγκρίνι, τόνισε ότι ο πρωταρχικός στόχος της ομάδας για τη νέα σεζόν είναι η συμμετοχή στο Champions League. Παράλληλα, εξήρε την αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού, επισημαίνοντας την ευρωπαϊκή εμπειρία του αντιπάλου.

Αναφερόμενος στην πιθανότητα πρόκρισης στα προημιτελικά του Europa League και στο αν ο αποκλεισμός θα αποτελούσε αποτυχία, ο Πελεγκρίνι δήλωσε: «Είμαι πολύ ήρεμος. Χωρίς αμφιβολία, θα ήταν ένα ιστορικό γεγονός. Αλλά έχω εμπιστοσύνη στη δουλειά των παικτών. Θα ήταν μια πολύ σημαντική οπισθοδρόμηση, αλλά έχουμε δύο δρόμους για να φτάσουμε στο Champions League: η κατάκτηση του Europa League και μέσω της La Liga».

Σχετικά με την “υποχρέωση” νίκης επί του Παναθηναϊκού, ο προπονητής ανέφερε: «Αυτές είναι διαφορετικές οπτικές γωνίες. Χωρίς αμφιβολία, θα ήταν πολύ σημαντικό. Είναι ένας αγώνας εναντίον μιας ομάδας που έχει συνηθίσει να παίζει στην Ευρώπη».

Κοιτάζοντας πίσω στον πρώτο αγώνα στην Αθήνα, ο Πελεγκρίνι περιέγραψε την αναμέτρηση ως «παράξενη». «Είχαμε το 70% της κατοχής της μπάλας και δημιουργήσαμε λίγο. Είχαμε υπερβολική αυτοπεποίθηση όταν αποκτήσαμε αριθμητικό πλεονέκτημα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε να σκοράρουμε το δεύτερο γκολ πριν από το πρώτο. Ο Παναθηναϊκός αμύνεται πολύ καλά», τόνισε.

Για την αμυντική διάταξη του Παναθηναϊκού με πέντε παίκτες, δήλωσε: «Το πρόβλημα δεν είναι να αντιμετωπίσεις μια πεντάδα, αλλά να έχεις την ψυχραιμία, την υπομονή και τη δημιουργικότητα για να σπάσεις μια κλειστή άμυνα».

Σχολιάζοντας την δυσαρέσκεια του κόσμου της Μπέτις για τον τρόπο παιχνιδιού, ο Πελεγκρίνι ανέφερε: «Γνωρίζουμε το πάθος των φιλάθλων της Μπέτις. Όσο λιγότερα σφυρίγματα έχουμε από αυτούς την ώρα του ματς, τόσο περισσότερη αυτοπεποίθηση έχουν οι παίκτες. Πρέπει να κάνουμε κάτι λάθος αν δεν είναι ευχαριστημένοι. Όταν το διορθώσαμε εναντίον της Θέλτα, μας χειροκρότησαν».

Όσον αφορά τους τραυματισμούς και τις επιστροφές παικτών, ανέφερε: «Ο Νατάν και ο Άμραμπατ έχουν κληθεί και είναι σε κατάσταση να αγωνιστούν. Οι Ίσκο, Γιορέντε και Λο Σέλσο δεν είναι διαθέσιμοι. Ο Πάμπλο Γκαρθία επίσης».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com