Ενημέρωση με ένα κλικ

Η Σενεγάλη στο CAS για τον αμφιλεγόμενο τίτλο της πρωταθλήτριας Αφρικής

Η αφρικανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (CAF) αντιμετωπίζει νέες κατηγορίες για αμφισβητούμενες αποφάσεις, καθώς η Σενεγάλη ετοιμάζεται για νομική μάχη.

Η Σενεγάλη αναμένεται να προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο Αθλητισμού (CAS) με στόχο την ακύρωση της πρόσφατης απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων, η οποία αφαίρεσε τον τίτλο της πρωταθλήτριας Αφρικής για το 2025. Η εξέλιξη αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά αμφιλεγόμενων στιγμών που πλήττουν σοβαρά το κύρος της Αφρικανικής Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (CAF).

Σύμφωνα με τους κανονισμούς του AFCON, η αποχώρηση από τον αγωνιστικό χώρο ή η παρατεταμένη διακοπή αποτελούν λόγους αποκλεισμού. Ωστόσο, η απόφαση για αφαίρεση του τίτλου 57 ημέρες μετά την απονομή προκαλεί εύλογες αντιδράσεις. Ιδανικά, μια τέτοια απόφαση θα έπρεπε να λαμβάνεται σε πραγματικό χρόνο από τους διαιτητές, προκειμένου να διασφαλίζεται η αξιοπιστία της διοργάνωσης.

Επιπλέον, το γεγονός ότι το Μαρόκο αποδέχθηκε τη συνέχιση του αγώνα, εκτέλεσε το πέναλτι και ηττήθηκε στο γήπεδο, πριν τελικά δικαιωθεί εκτός αυτού, εντείνει τον προβληματισμό. Η οργή των Σενεγαλέζων είναι έκδηλη, και ο τίτλος του πρωταθλητή Αφρικής αναμένεται πλέον να κριθεί στις δικαστικές αίθουσες.

Πολλά αφρικανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η Σενεγάλη είναι εξοργισμένη με την εξέλιξη, θεωρώντας την πολιτική απόφαση, ενώ υπάρχουν σκέψεις να μην παρουσιαστεί ξανά στο Copa Africa.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com