Ενημέρωση με ένα κλικ

Η αλλαγή στάσης του Ντόναλντ Τραμπ για τη συμμετοχή του Ιράν στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Ο Αμερικανός πρόεδρος προκάλεσε σύγχυση με δηλώσεις του που διέψευσαν προηγούμενη διαβεβαίωση στον πρόεδρο της FIFA.

Μια δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ, μόλις 41 λέξεων, αρκούσε για να εκθέσει για άλλη μια φορά τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, αναφορικά με τα αθλητικά ιδεώδη. Ο Ινφαντίνο, ο οποίος είχε τιμήσει τον Τραμπ με ένα ειδικά δημιουργημένο βραβείο ειρήνης και φερόταν να έχει λάβει τη διαβεβαίωση από τον Αμερικανό πρόεδρο ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τη συμμετοχή του Ιράν στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου, δείχνει να μην μπορεί να αισθάνεται ήσυχος. Η διοργάνωση είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί από 11 Ιουνίου έως 19 Ιουλίου σε ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social, που ανήκει στον ίδιο, ο Τραμπ έκανε μια στροφή σε σχέση με όσα φέρεται να είχε πει στον πρόεδρο της FIFA. Το βράδυ της Τρίτης, ο Ινφαντίνο είχε αναρτήσει στο Instagram πως συναντήθηκε με τον Τραμπ στην Ουάσινγκτον και πως ο Αμερικανός πρόεδρος του επανέλαβε ότι «η ιρανική ομάδα είναι φυσικά ευπρόσδεκτη να συμμετάσχει στο τουρνουά». Οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιώθηκαν και από πηγές του Λευκού Οίκου, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας σε διάφορα μέσα ενημέρωσης.

Για τη FIFA, αυτό αποτέλεσε σημαντική ανακούφιση, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα, ο Τραμπ, σε συνέντευξή του στο Politico, είχε απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με τη συμμετοχή του Ιράν στο Μουντιάλ, λέγοντας: «Δεν με ενδιαφέρει πραγματικά. Νομίζω ότι το Ιράν είναι μια χώρα που έχει ηττηθεί πολύ άσχημα. Λειτουργούν με τα απολύτως απαραίτητα».

Όπως αποδείχθηκε, ο Τραμπ… ξέχασε να πει στον Ινφαντίνο κάτι ακόμη, το οποίο πρόσθεσε στη σημερινή του ανάρτηση, αλλάζοντας ξανά τη στάση του. Στην ανάρτησή του στο Truth Social έγραψε: «Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου του Ιράν είναι ευπρόσδεκτη στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά πραγματικά δεν πιστεύω ότι είναι κατάλληλο να βρίσκονται εκεί, για τη δική τους ζωή και ασφάλεια. Ευχαριστώ για την προσοχή σας σε αυτό το ζήτημα! Πρόεδρος ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΖ. ΤΡΑΜΠ».

Η ανάρτηση αυτή του Τραμπ προέκυψε λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, νέου ανώτατου ηγέτη του Ιράν, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία του να συνεχίσει να μπλοκάρει τη βασική πετρελαϊκή οδό μέσω των Στενών του Ορμούζ, απειλώντας παράλληλα με νέες επιθέσεις σε αμερικανικές βάσεις στην περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρόλο που ο υπουργός Αθλητισμού του Ιράν, Αχμάντ Ντογιαμαλί, δήλωσε την προηγούμενη μέρα (Τετάρτη 11/3) στην κρατική τηλεόραση ότι, μετά τις αμερικανικές στρατιωτικές επιθέσεις στη χώρα, η ποδοσφαιρική ομάδα «σίγουρα» δεν μπορεί να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο, το Ιράν δεν έχει στείλει ακόμη επίσημο έγγραφο στη FIFA για την απόσυρση του από τη διοργάνωση.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com