Ενημέρωση με ένα κλικ

Συναρπαστική πρεμιέρα στα νοκ-άουτ του Champions League με πολλά γκολ

Η Μπάγερν και η Ατλέτικο προηγούνται, ενώ όλα είναι ανοιχτά σε Γαλατασαράι-Λίβερπουλ και Μπαρτσελόνα-Νιούκαστλ.

Οι πρώτοι αγώνες της φάσης των 16 του Champions League χάρισαν πλούσιο θέαμα και γκολ, με τα 17 τέρματα που σημειώθηκαν στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια να εντυπωσιάζουν. Η Μπάγερν Μονάχου εξασφάλισε ουσιαστικά την πρόκρισή της στα προημιτελικά, επικρατώντας άνετα με 6-1 της Αταλάντα στο Μπέργκαμο. Παρόμοια θέση έχει και η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία νίκησε με 5-2 την Τότεναμ, αποτρέποντας μια ενδεχόμενη ιστορική συντριβή.

Σε αντίθετη περίπτωση, τα ζευγάρια Γαλατασαράι-Λίβερπουλ και Μπαρτσελόνα-Νιούκαστλ αφήνουν τα πάντα ανοιχτά για τη ρεβάνς. Οι Τούρκοι πήραν μια μικρή νίκη με 1-0 στην Πόλη, ενώ η Μπαρτσελόνα απέσπασε ισοπαλία 1-1 στην Αγγλία, αν και η εικόνα της Νιούκαστλ ήταν εξαιρετική.

**Ατλέτικο Μαδρίτης – Τότεναμ 5-2**

Η Τότεναμ, επιστρέφοντας στο γήπεδο όπου το 2019 είχε χάσει τον τελικό του Champions League από τη Λίβερπουλ, βρέθηκε αντιμέτωπη με τον κίνδυνο μιας ιστορικής ήττας. Τελικά, η βαριά ήττα με 5-2 αφήνει την Ατλέτικο Μαδρίτης σε πλεονεκτική θέση για την πρόκριση στους οκτώ.

Ο προπονητής της Τότεναμ, Ιγκορ Τούντορ, επέλεξε μια ασυνήθιστη τακτική με 3-4-4 και ξεκίνησε με τον 22χρονο τερματοφύλακα Άντονι Κίνσκι, ο οποίος δεν είχε αγωνιστεί ως βασικός από τον Οκτώβριο του 2025. Η εμφάνιση του Κίνσκι ήταν τραγική, καθώς έγινε ο πρώτος τερματοφύλακας που αντικαταστάθηκε πριν το 20ο λεπτό σε αγώνα Champions League χωρίς να έχει τραυματιστεί.

Η Ατλέτικο εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα λάθη, φτάνοντας στο 4-0 μόλις στο 22ο λεπτό. Ο Κίνσκι, μετά από δική του γκάφα στο 17ο λεπτό, βγήκε εκτός αγωνιστικής δράσης, παραδίδοντας έτοιμα γκολ. Ο Γιορέντε άνοιξε το σκορ στο 6′, ο Γκριεζμάν διπλασίασε στο 14′, ο Άλβαρεζ έκανε το 3-0 στο 16′, και ο Λε Νορμάντ σφράγισε το 4-0 στο 22′.

Η Τότεναμ βρήκε μια μικρή ανάσα με το γκολ του Πέδρο Πόρο στο 26′ για το 4-1. Ωστόσο, στο 55ο λεπτό, μετά από επέμβαση του Όμπλακ σε κεφαλιά του Ρισάρλισον, η Ατλέτικο μπήκε στην αντεπίθεση. Το μαγικό τακουνάκι του Γκριεζμάν άνοιξε το δρόμο στον Άλβαρεζ, ο οποίος μετέτρεψε την ευκαιρία σε γκολ για το 5-1.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com