Το τέλος εποχής στη Μονακό: Ο Βασίλης Σπανούλης αποχωρεί λόγω οικονομικών προβλημάτων
Ο Έλληνας τεχνικός δεν επιθυμεί να συνεχίσει στον πάγκο της γαλλικής ομάδας, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρές οικονομικές δυσκολίες.
Είναι πλέον θέμα ωρών η ανακοίνωση του διαζυγίου ανάμεσα στη Μονακό και τον Βασίλη Σπανούλη. Ο Έλληνας προπονητής ενημέρωσε τη διοίκηση ότι δεν επιθυμεί να συνεχίσει στον πάγκο της ομάδας, επικαλούμενος τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αποδυναμώνουν καθημερινά το ρόστερ και δημιουργούν αβεβαιότητα για το μέλλον.
Η απουσία του από τους πάγκους στα πρόσφατα παιχνίδια με τη Σολέ και τη Ναντέρ, καθώς και η μη παρουσία του στον επερχόμενο αγώνα με τον Ολυμπιακό, επιβεβαιώνουν την επικείμενη αποχώρησή του. Διοίκηση και Σπανούλης βρίσκονται στο τελικό στάδιο συμφωνίας για τους όρους του διαζυγίου, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.
Ο Βασίλης Σπανούλης ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Μονακό τον Νοέμβριο του 2024, οδηγώντας την, μέσα σε λίγους μήνες, στον τελικό της Euroleague για το 2025. Ωστόσο, εδώ και αρκετό καιρό, ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Αλεξέι Φεντόριτσεφ, έχει σταματήσει τις πληρωμές, με τα μόνα διαθέσιμα χρήματα να προέρχονται από το Πριγκιπάτο.
Οι παίκτες που έχουν ήδη αποχωρήσει, σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του Μίροτιτς, έχουν μετατρέψει τη Μονακό, από φαβορί για την πρόκριση στο Final-4 της Euroleague, σε μια ομάδα που κινδυνεύει να μείνει εκτός playoffs.
