Ενημέρωση με ένα κλικ

Εθνική Γυναικών: Σπουδαία πρεμιέρα με νίκη 3-0 επί της Γεωργίας

Ιδανική εκκίνηση στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών 2027 για την Ελλάδα.

Η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Γυναικών ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο την πορεία της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών 2027, επικρατώντας της Γεωργίας με σκορ 3-0. Ο αγώνας, που διεξήχθη στο στάδιο “Θεόδωρος Βαρδινογιάννης”, βρήκε την ελληνική ομάδα να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο, να δημιουργεί πολλές ευκαιρίες και να εξασφαλίζει μια άνετη νίκη στην πρεμιέρα της (League C, 4ος όμιλος).

Υπό την καθοδήγηση του Βασίλη Σπέρτου, στον πρώτο του επίσημο αγώνα στον πάγκο της γυναικείας Εθνικής, οι παίκτριες εφάρμοσαν υψηλή πίεση από τα πρώτα λεπτά, γεγονός που τους επέτρεψε να ανακτούν την μπάλα και να διατηρούν συνεχή παρουσία στην επίθεση.

Η πρώτη σημαντική στιγμή για την ελληνική ομάδα ήρθε στο 19ο λεπτό, με ένα δυνατό σουτ φάουλ της Σαρρή που απέκρουσε η τερματοφύλακας της Γεωργίας, Γκαμπούνια. Ωστόσο, η Γεωργιανή πορτιέρε δεν κατάφερε να σταματήσει το γκολ στο επόμενο λεπτό. Από εκτέλεση κόρνερ της Κοσκερίδου, η Ελένη Μάρκου, η οποία αγωνίζεται ως κεντρική αμυντικός αλλά έχει διατελέσει και σέντερ φορ, απέδειξε ότι δεν έχει ξεχάσει τα επιθετικά της ένστικτα. Με μια ωραία κεφαλιά, άνοιξε το σκορ για την Ελλάδα.

Πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, η Εθνική έχασε άλλες δύο κλασικές ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμα. Στο 42ο λεπτό, η Σαρρή δεν κατάφερε να ολοκληρώσει με γκολ μια ωραία ενέργεια μετά από παράλληλη μπαλιά της Μπρουκσάιρ, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, η Παπαθεοδώρου σούταρε άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με νέες ευκαιρίες για την Ελλάδα. Στο 49ο λεπτό, η Γκαμπούνια απέκρουσε σουτ της Μπρουκσάιρ, ενώ στο 50′, η Τατουασβίλι πρόλαβε να απομακρύνει την μπάλα από τη γραμμή μετά από προσπάθεια της Σαρρή. Η μεσοεπιθετικός από τα Χανιά ήταν πρωταγωνίστρια και στο 71′, όταν η μπάλα από φάουλ της, μετά από κερδισμένο φάουλ από την Τζούρτζεβιτς, χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 78ο λεπτό, η δυνατή κεφαλιά της Καλλίστης Μπρουκσάιρ, μετά από σέντρα της Νταρζάνου, πέρασε άουτ. Ωστόσο, στο 80ο λεπτό, η ομογενής επιθετικός δικαιώθηκε για την εμφάνισή της, σκοράροντας το 2-0. Βγήκε τετ-α-τετ με την Γκαμπούνια, την προσπέρασε και πλάσαρε εύστοχα. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 86ο λεπτό με ένα εντυπωσιακό σουτ εκτός περιοχής της Τζούρτζεβιτς, η οποία πανηγύρισε το πρώτο της γκολ με τη φανέλα της Εθνικής Γυναικών.

Η σύνθεση της Ελλάδας: Πεταλωτή, Κοσκερίδου (76′ Νταρζάνου), Γκούνη, Μάρκου, Παπαδοπούλου Στέισι, Μωραϊτου (69΄ Δρακογιαννάκη), Χαλατσογιάννη (69′ Σάιχ), Πούλιου (46′ Γιαννακά), Παπαθεοδώρου (46′ Τζούρτζεβιτς), Μπρουκσάιρ, Σαρρή.
Η σύνθεση της Γεωργίας: Γκαμπούνια, Καταγκισβίλι, Τσκαρτισβίλι, Ντανέλια, Καπουρτζάνια, Μπέμπια, Μετονίτζε (76′ Παϊκασβίλι), Τατουασβίλι, Αμπάλια (73′ Ματβέεβα), Μπουρικίτζε, Καλαντάτζε.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com