Έλληνες ποδοσφαιριστές στην κορυφή της λίστας αξίας εκτός των Big 5 πρωταθλημάτων
Τρεις διεθνείς με εξαιρετικές επιδόσεις και υψηλή μεταγραφική αξία, σύμφωνα με έρευνα του CIES Football Observatory.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της νέας έρευνας του CIES Football Observatory, δύο Έλληνες διεθνείς ποδοσφαιριστές, που διακρίνονται με τις ομάδες τους στο εξωτερικό, κατατάσσονται ανάμεσα στους πιο «πολύτιμους» όσον αφορά τη μεταγραφική τους αξία, εκτός των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων.
Στην κορυφή της λίστας αυτής βρίσκεται ο Βαγγέλης Παυλίδης, ο οποίος καταλαμβάνει την τέταρτη θέση με αξία 60 εκατομμυρίων ευρώ. Η υψηλή αυτή κατάταξη αντικατοπτρίζει την εξαιρετική σεζόν που διανύει με την Μπενφίκα, υπό την τεχνική καθοδήγηση του Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Έλληνας επιθετικός ξεπερνά σε αξία παίκτες όπως ο Βίκτορ Όσιμεν και ο συμπαίκτης του, Λουίς Σουάρεζ.
Στη λίστα αυτή συγκαταλέγεται και ο Χρήστος Τζόλης, του οποίου το όνομα ακούγεται όλο και συχνότερα στα μεταγραφικά ρεπορτάζ μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων. Ο ποδοσφαιριστής της Μπριζ βρίσκεται στην όγδοη θέση με μεταγραφική αξία 44 εκατομμυρίων ευρώ, ξεπερνώντας ποδοσφαιριστές όπως ο Γκλούχ και ο Ματέο Ρετέγκι.
