Η 23η αγωνιστική “αναστατώνει” τη Stoiximan Super League 1: Μάχη κορυφής και τετράδας
Ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ στην κορυφή, ο ΠΑΟΚ στο κατόπι, ενώ ο Παναθηναϊκός κάνει «πράσινο άλμα» για την τετράδα.
Η 23η αγωνιστική της Stoiximan Super League 1 αποδείχθηκε εξαιρετικά καθοριστική, ανατρέποντας τα δεδομένα σε όλα τα μέτωπα της βαθμολογίας, από την κορυφή μέχρι τη μάχη για την είσοδο στην τετράδα.
Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του στις Σέρρες, επικρατώντας με 2-1 του Πανσερραϊκού. Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί επέστρεψε στα γκολ, σκοράροντας στο 60′ και το 70′, διαμορφώνοντας το 2-0. Παρότι ο Ντε Μάρκο μείωσε στο 82′ για τους γηπεδούχους, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τους τρεις βαθμούς, φτάνοντας τους 53 και καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση.
Την πρώτη θέση μοιράζεται πλέον η ΑΕΚ, η οποία έζησε δραματικές στιγμές στο Πανθεσσαλικό. Μπροστά σε 20.000 οπαδούς της, η Ένωση βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον μαχητικό Βόλο. Ωστόσο, στο 90+8’, ο Ρέλβας πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ, ισοφαρίζοντας σε 2-2 και αποσοβώντας την ήττα την τελευταία στιγμή. Με αυτόν τον βαθμό, η ΑΕΚ ισοβαθμεί με τον Ολυμπιακό στους 53 βαθμούς, με τους Πειραιώτες να έχουν το προβάδισμα στα τυπικά κριτήρια της ισοβαθμίας.
Ο ΠΑΟΚ παραμένει σε απόσταση αναπνοής, διεκδικώντας την τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή. Στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, επικρατώντας του Asteras AKTOR με 2-0. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έφτασε τους 50 βαθμούς και γνωρίζει πως με νίκη στο εξ αναβολής παιχνίδι κόντρα στην Κηφισιά, θα διεκδικήσει την κορυφή μαζί με Ολυμπιακό και ΑΕΚ.
Στη Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός έκανε «πράσινο άλμα» για την τετράδα. Στο ντέρμπι της αγωνιστικής, οι «πράσινοι» επιβεβαίωσαν την εξαιρετική τους φόρμα, νικώντας τον Άρη με 3-1. Με αυτή τη νίκη, ο Παναθηναϊκός έφτασε τους 39 βαθμούς, ισοβαθμώντας με τον Λεβαδειακό στην 4η θέση. Η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ έχει πλέον τον πρώτο λόγο για τις προνομιούχες θέσεις, ειδικά μετά την πρόκρισή της στην ευρωπαϊκή συνέχεια.
Στο ντέρμπι της Λεωφόρου, ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Άρη με 3-1. Ο Ερνάντεθ άνοιξε το σκορ για τους «πράσινους», μετά από εξαιρετική ασίστ του Παντελίδη. Στο 65’, ο Ταμπόρδα διπλασίασε τα τέρματα, κάνοντας το 2-0. Ο Άρης αντέδρασε με τον Ράτσιτς στο 72’ (2-1), αλλά ο Τεττέη, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, διαμόρφωσε το τελικό 3-1 στο 80′. Με αυτή τη νίκη, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην 4η θέση με 39 βαθμούς, έχοντας και ένα παιχνίδι λιγότερο, αυτό κόντρα στον ΟΦΗ.
