Ενημέρωση με ένα κλικ

Κώστας Σλούκας: Τι είπε για το μέλλον του στην Εθνική και τη σχέση του με τον Σπανούλη

Ο Έλληνας γκαρντ μίλησε μετά τα Gazzetta Awards 2025 by Novibet, βραβεύοντας τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και αναφερόμενος στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Κώστας Σλούκας, έδωσε το «παρών» στα Gazzetta Awards 2025 by Novibet, όπου τίμησε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς για την ανάδειξή του ως καλύτερου προπονητή της χρονιάς. Παράλληλα, ο ίδιος παρέλαβε βραβείο ως μέλος της Εθνικής ομάδας, αναγνωρίζοντας την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο πρόσφατο Eurobasket που διεξήχθη στη Ρίγα της Λετονίας.

Σε δηλώσεις του στο Gazzetta, ο Κώστας Σλούκας κράτησε μια επιφυλακτική στάση σχετικά με το μέλλον του στην Εθνική ομάδα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ίσως το «ντεπόζιτο» των δυνάμεών του να έχει αδειάσει.

Σχολιάζοντας την επιτυχία της Εθνικής ομάδας να επιστρέψει στο βάθρο των νικητών, ο Σλούκας τόνισε: «Νομίζω η πίστη ότι όλοι μαζί μπορέσαμε να φέρουμε κάτι καλό. Η παρουσία του Βασίλη (σ.σ. Σπανούλη) έδεσε πολύ καλά, τόσο το κλίμα όσο και τη σχέση μεταξύ προπονητών και παικτών. Έχει περάσει πολλά χρόνια στην Εθνική ομάδα, γνωρίζει τα «κουμπιά» και φυσικά υπήρχαν προσωπικότητες που έδωσαν ψυχή το περασμένο καλοκαίρι για να καταφέρουμε κάτι όμορφο».

Επιβεβαίωσε, δε, την εξαιρετική σχέση του με τον Σπανούλη, η οποία χρονολογείται από την εποχή που συνυπήρχαν ως συμπαίκτες: «Γενικά έχουμε πάρα πολύ καλή σχέση. Προσωπικά με τον Βασίλη, ήμασταν ακόμη και στο ίδιο δωμάτιο πριν από περίπου 15 χρόνια. Μετέφερε τη νοοτροπία του νικητή που τον διακατέχει και μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να μας δέσει ως ομάδα και να πετύχουμε κάτι όμορφο».

Ερωτώμενος για την πιθανότητα να συνεχίσει να αγωνίζεται με το εθνόσημο, ο Σλούκας παραδέχτηκε: «Γενικά δεν μου αρέσει να κάνω βαρύγδουπες δηλώσεις, αλλά θεωρώ ότι πιθανόν να έχει τελειώσει το ντεπόζιτο. Θα δούμε…»

Όσον αφορά τις δικές του εξαιρετικές εμφανίσεις, παρά την παρατεταμένη αγωνιστική περίοδο και τη συμμετοχή στο Eurobasket, ο ίδιος απέδωσε την επιτυχία στην αφοσίωση: «Δεν υπάρχει μυστικό. Προπόνηση, αυτοπεποίθηση, πίστη στην ομάδα και στον εαυτό μου. Αυτά. Υπάρχουν παιχνίδια που δεν παίζεις καλά και άλλα που παίζεις ακόμη καλύτερα. Το σημαντικό είναι να είσαι λοκαρισμένος στο κεφάλι σου, να ξέρεις τι κάνεις και τι ζητάς μέσα στο γήπεδο και να δίνεις ό,τι έχεις και δεν έχεις για να πετύχει η ομάδα το αποτέλεσμα που χρειάζεται.»

Αναφερόμενος στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, τον οποίο βράβευσε, εξήγησε τη σημασία του: «Τι να πρωτοθυμηθώ. Για μένα, όπως και για πολύ κόσμο, ο κόουτς Ομπράντοβιτς είναι ο κορυφαίος προπονητής που έχει περάσει από την Ευρώπη. Όχι μόνο βάσει αποτελεσμάτων και τίτλων, αλλά συνολικά ως προσωπικότητα. Είναι ένας προπονητής που με πίστεψε πάρα πολύ από την αρχή. Του χρωστάω πολλά, γιατί δεν μου έμαθε μόνο πώς να αντιμετωπίζω καταστάσεις μέσα στο γήπεδο, αλλά και πώς να σκέφτομαι γενικότερα, ακόμη και εκτός παρκέ. Ακόμη και όταν φωνάζει στα τάιμ άουτ, υπάρχει λόγος· οπότε το κεφάλι κάτω και προχωράς».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com