Ενημέρωση με ένα κλικ

Η Μπιλμπάο συνέτριψε τον ΠΑΟΚ με σαρωτική εμφάνιση στο FIBA Europe Cup

Οι Βάσκοι επιβλήθηκαν με 95-73, στερώντας την πρώτη νίκη από τον "Δικέφαλο του Βορρά" στον όμιλο

Σε μια επίδειξη δύναμης και ομοιογένειας, η Μπιλμπάο επικράτησε του ΠΑΟΚ με σκορ 95-73, στο πλαίσιο της φάσης των “16” του FIBA Europe Cup. Οι Βάσκοι κυριάρχησαν απόλυτα στο δεύτερο ημίχρονο, φτάνοντας ακόμη και στο +29 πόντους, γεγονός που αποδεικνύει την άνετη επικράτησή τους.

Ο “Δικέφαλος του Βορρά” γνώρισε την πρώτη του ήττα στον όμιλο, υποχωρώντας πλέον στο 2-1, ενώ η Μπιλμπάο έκανε το “3 στα 3” και παραμένει αήττητη στην κορυφή. Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να παρουσιάσει την ανταγωνιστικότητα που θα περίμενε κανείς, με την ομάδα της Χώρας των Βάσκων να ελέγχει πλήρως τον αγώνα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να επιβάλουν τον ρυθμό τους, χάρη σε ένα εντυπωσιακό σερί 22-0, το οποίο τους έδωσε προβάδισμα 26-10 στο 9ο λεπτό. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με τη Μπιλμπάο μπροστά με 31-16, επιδεικνύοντας εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας και άψογη συνεργασία. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ υπέστη οκτώ λάθη, βρισκόμενος από νωρίς σε δύσκολη θέση.

Παρότι οι Θεσσαλονικείς προσπάθησαν να αντιδράσουν, η Μπιλμπάο διατήρησε σταθερά το προβάδισμα, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το σκορ στο 49-39. Οι Βάσκοι συνέχισαν να βασίζονται στα εύστοχα σουτ από την περιφέρεια, ενώ ο ΠΑΟΚ εκμεταλλευόταν τις δεύτερες επιθέσεις, με τον Τόμας Ντίμσα να ξεχωρίζει επιθετικά.

Η κυριαρχία της Μπιλμπάο φάνηκε ξεκάθαρα στο τρίτο δεκάλεπτο, όπου περιόρισε τον ΠΑΟΚ στους 15 πόντους και διαμόρφωσε διαφορά ασφαλείας (74-54). Η έλλειψη αντίδρασης από τους “ασπρόμαυρους” οδήγησε στην τελική διαφορά των 22 πόντων.

Τα επιμέρους σκορ ανά δεκάλεπτο ήταν: 31-16, 49-39, 74-54, 95-73.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com