Ενημέρωση με ένα κλικ

Ο Προμηθέας Πάτρας επικράτησε του Πανιωνίου σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι

Αχαιοί με εμφάνιση καριέρας από τον Καραγιαννίδη πέτυχαν τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη τους

Σε ένα αγώνα γεμάτο ανατροπές και εναλλαγές στο σκορ, ο Προμηθέας Πάτρας Βίκος Cola κατάφερε να πάρει τη νίκη με 101-95 επί του Πανιωνίου, σημειώνοντας την πέμπτη νίκη του σε δέκα παιχνίδια και ανεβαίνοντας στο 5-5. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αχαϊκής ομάδας ήταν ο Αντώνης Καραγιαννίδης, ο οποίος πραγματοποίησε εμφάνιση καριέρας, πετυχαίνοντας 23 πόντους με 10/10 δίποντα και μαζεύοντας 17 ριμπάουντ, φτάνοντας στο 37 ranking.

Στην πλευρά του Προμηθέα, εκτός από τον Καραγιαννίδη, ξεχώρισαν οι Γκρέι με 21 πόντους και ο ΜακΚάλουμ με 16 πόντους και έξι ασίστ. Η ομάδα της Πάτρας κυριάρχησε στα ριμπάουντ, έχοντας 45 έναντι 32 του Πανιωνίου, με τα 18 επιθετικά ριμπάουντ να της δίνουν 27 πόντους.

Αντίθετα, οι «κυανέρυθροι» του Πανιωνίου παραμένουν σε δύσκολη βαθμολογική θέση, καθώς αυτή ήταν η ένατη ήττα τους σε δέκα παιχνίδια της Stoiximan GBL. Προσπάθησαν να αποτρέψουν την ήττα οι Λέμον (23 πόντοι, 10/14 δίποντα, 5 ασίστ), Τσαλμπούρης (18 πόντοι, 8/12 δίποντα) και Γόντικας (12 πόντοι, 6 ριμπάουντ).

Το παιχνίδι είχε έντονο ρυθμό από την αρχή. Ο Πανιώνιος προηγήθηκε με 15-9 στο 5’, αλλά ο Προμηθέας αντέδρασε και πέρασε μπροστά με 21-19 στο 8’. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι έκλεισαν την πρώτη περίοδο μπροστά με 30-25, έχοντας εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας (70% στα δίποντα). Παρόλο που ο Πανιώνιος ξέφυγε με οχτώ πόντους (38-30) στο 13’, ο Προμηθέας, χάρη στους Καραγιαννίδη, ΜακΚάλουμ και Μακούρα, κατάφερε να μειώσει τη διαφορά στο ελάχιστο του ημιχρόνου (52-51).

Στο δεύτερο ημίχρονο, το παιχνίδι παρέμεινε δραματικό. Με επτά πόντους του Λέμον, ο Πανιώνιος προηγήθηκε με 65-60 στο 25’. Ο Προμηθέας, όμως, έκανε ένα σερί 13-4 και πέρασε μπροστά με 73-69 στο 29’. Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τον Πανιώνιο να έχει ελάχιστο προβάδισμα (74-73). Η τέταρτη περίοδος ήταν ένας «πόλεμος» μικρών σερί και εναλλαγών στο προβάδισμα, με το σκορ να είναι 74-78 στο 33’, 88-86 στο 36’ και 90-92 στο 38’.

Στα τελευταία λεπτά, ο Τσαλμπούρης με τρίποντο έκανε το 95-94, αλλά ο Καραγιαννίδης με εύστοχες βολές έδωσε το προβάδισμα στον Προμηθέα (95-96). Ο Γκρέι με καλάθι δύο πόντων έκανε το 95-98 στα 31 δευτερόλεπτα, ενώ ο Χάμοντς με 1/2 βολές αύξησε τη διαφορά στο 95-99 στα 17 δευτερόλεπτα. Ο Χάντς αστόχησε σε δύο βολές στα 8 δευτερόλεπτα, κλειδώνοντας ουσιαστικά τη νίκη για τον Προμηθέα Πάτρας.

Τα δεκάλεπτα: 30-25, 52-51, 74-73, 95-101.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com