Η Ελλάδα ετοιμάζεται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων στην Ιστιοπλοΐα
Επτά Ελληνόπουλα θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη Βιλαμούρα της Πορτογαλίας, σε μια διοργάνωση με πλούσια ιστορία και έντονο συναγωνισμό.
Το 2025 σηματοδοτείται από μια σπουδαία διεθνή ιστιοπλοϊκή διοργάνωση, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων, που θα λάβει χώρα στη Βιλαμούρα της Πορτογαλίας από τις 12 έως τις 20 Δεκεμβρίου. Η διοργάνωση αυτή, που ξεκίνησε το 1971, συγκεντρώνει τους κορυφαίους νέους ιστιοπλόους παγκοσμίως, άνω των 12 και κάτω των 19 ετών.
Φέτος, το ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερα αυξημένο, με τις συμμετοχές να αγγίζουν τις 400, προερχόμενες από 70 χώρες, σε όλες τις ιστιοπλοϊκές κλάσεις. Η Ελλάδα, έχοντας παράδοση σε αυτόν τον ιστορικό αγώνα που έχει αναδείξει θρύλους του αθλήματος, θα δώσει δυναμικό παρών.
Η ελληνική αποστολή θα αποτελείται από επτά αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι θα διαγωνιστούν σε τρεις διαφορετικές κλάσεις. Στα 420, θα αγωνιστούν τα πληρώματα των Σωκράτη Χαμαριά- Ιάσονα Ξύπα και της Γεωργίας Φαβίου – Αμαλίας Παπανικήτα. Στην κατηγορία ILCA 6 ανδρών, τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει ο Εμμανουήλ Βομβύλας, ενώ στα ILCA 6 γυναικών θα συμμετάσχει η Τατιάνα Μπουγιατιώτη. Τέλος, στην κατηγορία Formula Kite, θα αγωνιστεί η Αργυρώ Κρότση.