Ο Άρης έχασε την επαφή με τις αρχές του και ηττήθηκε από την Κλουζ στο Eurocup
Η ομάδα του Νικ Γκαλίς Hall παρουσίασε δύο πρόσωπα, πληρώνοντας την κατάρρευση στην άμυνα στο δεύτερο μισό του αγώνα.
Στην αναμέτρηση για την 9η αγωνιστική του Eurocup, ο Άρης υπέστη ήττα με σκορ 88-98 από την Κλουζ στο Nick Galis Hall, χάνοντας τις βασικές αγωνιστικές του αρχές. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρίσκεται πλέον με ρεκόρ 4-5, ενώ η Κλουζ ανέβηκε στο 5-4.
Ο αγώνας χαρακτηρίστηκε από την έντονη αντίθεση στην απόδοση του Άρη. Στα πρώτα 13-14 λεπτά, οι “κίτρινοι” παρουσίασαν ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο, διατηρώντας ακόμα και προβάδισμα εννέα πόντων (33-24), με καλή άμυνα και συνεργασίες στην επίθεση. Ωστόσο, το υπόλοιπο του παιχνιδιού ήταν καταστροφικό. Ο Άρης ξέχασε την άμυνα, επιτρέποντας στην Κλουζ να σκοράρει 74 πόντους σε αυτό το διάστημα. Η κακή ατομική άμυνα αποτέλεσε το κύριο πρόβλημα, παρά τις προσπάθειες του προπονητή Ιγκόρ Μίλιτσιτς να διαχειριστεί το παιχνίδι με χαμηλά σχήματα, τα οποία αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά, ιδιαίτερα καθώς η ομάδα δέχθηκε 38 πόντους στην τελευταία περίοδο.
Ο Άρης έδειξε να ελέγχει τον ρυθμό στην πρώτη περίοδο, αξιοποιώντας την άμυνά του (8-0, 2’). Ωστόσο, η αποτελεσματικότητα στο μακρινό σουτ ήταν χαμηλή (1/8). Ο Νουά ξεχώρισε για τους “κίτρινους”, οι οποίοι έφτασαν στο +9 (21-12, 7’), ακόμα και με τον βασικό σκόρερ της Κλουζ, Νταρόν Ράσελ, στον πάγκο λόγω τριών φάουλ.
Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, ο Μπράις Τζόουνς δημιούργησε ένα πρόβλημα για τον Ιγκόρ Μίλιτσιτς. Ο Άρης διατήρησε τη συνέπεια στην άμυνα και με τρίποντα από Άντζουσιτς (2) και Κουλμπόκα (1), ανέκτησε το προβάδισμα των εννέα πόντων (33-24, 14’). Παρόλα αυτά, έδειξε επιπολαιότητα στη διαχείριση της κατάστασης. Αν και η άμυνα οδήγησε την Κλουζ σε λάθη (13), ο Άρης σπατάλησε ευκαιρίες στην επίθεση στον αιφνιδιασμό, με αποτέλεσμα η Κλουζ να μειώσει (37-33, 18’). Ο Μήτρου Λονγκ προσπάθησε να σώσει τις επιθέσεις χωρίς υπομονή για συνεργασίες, κάτι που κόστισε (41-38ημ.).
Στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου, ο Άρης επιχείρησε να αξιοποιήσει τους ψηλούς του για να εμπλουτίσει τους τρόπους εκτέλεσης, καθώς ο Μίτσελ Κρικ της Κλουζ αποτελούσε πρόβλημα στην άμυνα (50-49, 24′). Η ομάδα της Θεσσαλονίκης δυσκολευόταν να γίνει προβλέψιμη, επιτρέποντας στην Κλουζ να πάρει το προβάδισμα (54-58, 28’) με ένα σερί 0-9. Το ποσοστό ευστοχίας του Άρη στα δίποντα έπεσε στο 48%.
Στην τελευταία περίοδο, ο Άρης έχασε ολοκληρωτικά τις αγωνιστικές του αρχές, ενώ η συνύπαρξη των Τζόουνς-Λονγκ στο παρκέ δεν απέδωσε. Οι δύο γκαρντ επικεντρώθηκαν περισσότερο στην προσωπική τους δημιουργία, με χαμηλό πνεύμα συνεργασιών, κάτι που η Κλουζ εκμεταλλεύτηκε (63-71, 33’). Ο Ιγκόρ Μίλιτσιτς προσπάθησε να αλλάξει την κατάσταση, αλλά το πρόβλημα στην άμυνα και η αδυναμία αντιμετώπισης των “μις ματς”, ιδιαίτερα του Νταρόν Ράσελ, επέτρεψαν στην Κλουζ να διατηρήσει το προβάδισμα (70-76, 35’).
Δύο εύστοχα τρίποντα του Μήτρου Λονγκ κάλυψαν στιγμιαία το αμυντικό πρόβλημα (77-81, 37’), καθώς ο Μίλιτσιτς επανέφερε στο παρκέ τους Τζόουνς-Λονγκ και το χαμηλό σχήμα. Η Κλουζ, διαβάζοντας την κατάσταση, πέρασε την μπάλα στον Μίλετιτς και βρήκε σκορ στον αιφνιδιασμό με τον Γούντμπερι, ολοκληρώνοντας ουσιαστικά τον αγώνα (77-87, 38’).
Τα δεκάλεπτα: 21-17, 41-38, 58-60, 88-98.
Η Κλουζ νίκησε γιατί ήταν πιο καλά δουλεμένη ομάδα, με γκαρντ που διέθεταν ικανότητα δημιουργίας. Παρότι δεν το έδειξαν στα πρώτα 14 λεπτά, το απέδειξαν αργότερα, όταν ο Άρης σταμάτησε να παίζει άμυνα. Η πορεία του σκορ ουσιαστικά κρίθηκε από ένα σερί 6-0 των Ρουμάνων σε 50 δευτερόλεπτα, λίγο πριν το τέλος του αγώνα.
Καλύτερος παίκτης του αγώνα αναδείχθηκε ο Μίτσελ Κρικ της Κλουζ, ο οποίος έκανε εξαιρετική εμφάνιση, εκθέτοντας τους προσωπικούς του αντιπάλους. Στα κρίσιμα σημεία, η μπάλα έφτασε στα χέρια του Νταρόν Ράσελ. Ο Μόλιναρ ξεχώρισε για τη διάρκεια του αγώνα, ενώ στο τέλος, οι Μίλετιτς και Γούντμπερι ήταν καταλυτικοί.