Η ΑΕΚ θριάμβευσε επί του Παναθηναϊκού με χατ τρικ του Γιόβιτς, με την Marca να τονίζει την ισπανική «σύνδεση»
Ο Λούκα Γιόβιτς, πρώην παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, οδήγησε την Ένωση σε μια σπουδαία νίκη, κερδίζοντας τα εύσημα από τον ισπανικό Τύπο.
Η ΑΕΚ κατάφερε να αποσπάσει μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό, επικρατώντας με σκορ 3-2 στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Σε ένα ντέρμπι που είχε έντονο το ισπανικό στοιχείο, τόσο λόγω της παρουσίας του Ράφα Μπενίτεθ στον πάγκο των «πρασίνων» όσο και λόγω του πρωταγωνιστή της αναμέτρησης, Λούκα Γιόβιτς. Ο Σέρβος επιθετικός, πρώην παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση, πετυχαίνοντας χατ τρικ και οδηγώντας την ομάδα του στην κατάκτηση των τριών βαθμών.
Η επίδοση του Γιόβιτς δεν πέρασε απαρατήρητη από τον ισπανικό Τύπο. Η Marca, σε σχετικό της δημοσίευμα, τόνισε πως «με τον στρατιώτη Λούκα Γιόβιτς η ΑΕΚ επικράτησε του Παναθηναϊκού του Ράφα Μπενίτεθ», περιγράφοντας τη μάχη της Λεωφόρου. Το δημοσίευμα επεσήμανε ότι ο Γιόβιτς «έδειξε τον παλιό του εαυτό», «φόρεσε τη στολή του στρατιώτη και πολέμησε μέχρι τέλους για τη νίκη».
Υπενθυμίζεται ότι η Ρεάλ Μαδρίτης είχε αποκτήσει τον Σέρβο φορ από την Άιντραχτ τον Ιούλιο του 2019, έναντι 63 εκατομμυρίων ευρώ. Στην πορεία του με τη «Βασίλισσα», ο Γιόβιτς είχε καταγράψει 3 γκολ και 5 ασίστ σε 51 συμμετοχές μέχρι το καλοκαίρι του 2022.