Ενημέρωση με ένα κλικ

Ντέρμπι κορυφής στο Έτιχαντ: Σίτι και Λίβερπουλ κοντράρονται για την πρωτιά

Η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται τη Λίβερπουλ σε μια αναμέτρηση με έντονο αγωνιστικό και ιστορικό ενδιαφέρον, καθώς ο Πεπ Γκουαρντιόλα συμπληρώνει 1.000 αγώνες στην προπονητική του καριέρα.

Το Έτιχαντ μετατρέπεται σε πεδίο μάχης, καθώς η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται τη Λίβερπουλ την προσεχή Κυριακή (9/11, 18:30) για την 11η αγωνιστική της Premier League. Η αναμέτρηση υπόσχεται να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον, καθώς οι δύο ομάδες διεκδικούν σθεναρά την κορυφή της βαθμολογίας.

Η συγκεκριμένη αναμέτρηση έχει και μια ξεχωριστή ιστορική σημασία, καθώς ο Πεπ Γκουαρντιόλα συμπληρώνει το εντυπωσιακό ορόσημο των 1.000 αγώνων ως προπονητής. Ο ίδιος ο Καταλανός τεχνικός δήλωσε πως δεν θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερο αντίπαλο για αυτή την περίσταση από τη Λίβερπουλ, ίσως εκτός της Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ, αφήνοντας υπονοούμενα για την ποιότητα και την ιστορικότητα της αντιπαλότητας.

Η Μάντσεστερ Σίτι, προερχόμενη από μια πειστική νίκη 4-1 επί της Μπορούσια Ντόρτμουντ στο Champions League και μια άνετη επικράτηση 3-1 επί της Μπόρνμουθ, δείχνει σε εξαιρετική φόρμα, με τον Έρλινγκ Χάαλαντ να βρίσκεται σε δαιμόνιο ρυθμό σκοραρίσματος. Ο Νορβηγός επιθετικός χρειάζεται μόλις δύο γκολ για να φτάσει τα 100 στην Premier League, απειλώντας να καταρρίψει το ρεκόρ του Άλαν Σίρερ.

Από την άλλη πλευρά, η Λίβερπουλ, που πριν από λίγες εβδομάδες έδειχνε σημάδια αστάθειας, φαίνεται να έχει ξαναβρεί το «μομέντουμ» της. Μετά την επικράτηση 2-0 επί της Άστον Βίλα και την άξια νίκη 1-0 επί της Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League, οι «Κόκκινοι» δείχνουν ότι η αγωνιστική τους κρίση ανήκει πλέον στο παρελθόν.

Ωστόσο, ο Άρνε Σλοτ καλείται να σπάσει ένα αρνητικό σερί τριών συνεχόμενων ηττών της Λίβερπουλ εκτός έδρας στην Premier League. Παρόλο που ο Ολλανδός τεχνικός είχε επικρατήσει της Σίτι και στους δύο αγώνες πρωταθλήματος πέρυσι, η Λίβερπουλ δεν έχει καταφέρει ποτέ να πετύχει διαδοχικές εκτός έδρας νίκες κόντρα στους «Πολίτες» στην ιστορία της Premier League.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά νέα, η Μάντσεστερ Σίτι θα παραταχθεί χωρίς τον Ρόδρι, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και αναμένεται να επιστρέψει μετά τη διακοπή των εθνικών ομάδων. Μοναδικός σίγουρος απών είναι ο Ματέο Κόβατσιτς λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο. Για τη Λίβερπουλ, ο Άρνε Σλοτ επιβεβαίωσε τον αποκλεισμό του Αλεξάντερ Ίσακ από την αρχική ενδεκάδα λόγω τραυματισμού, αν και ενδέχεται να είναι στην αποστολή. Εκτός παραμένουν οι Τζερεμί Φρίμπονγκ, Άλισον Μπέκερ και Τζιοβάνι Λεόνι.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com