Ενημέρωση με ένα κλικ

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Διπλός Θρίαμβος – «Χρυσό» ο Κωνσταντινίδης – «Χάλκινο» ο Στεφανίδης (βίντεο)

Διπλό βάθρο! Το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας στους φετινούς Αγώνες. Τα εννέα μετάλλια έφτασε η Ελλάδα. Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και το χάλκινο ο Λάζαρος Στεφανίδης, στη σφαιροβολία F32

Θρίαμβος στη σφαιροβολία για την ελληνική αποστολή, με τον Θανάση Κωνσταντινίδη να χαρίζει το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην χώρα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και τον Λάζαρο Στεφανίδη να κατακτά το χάλκινο.

Ο Κωνσταντινίδης με μια απίστευτη βολή στα 11.93μ.  ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου σημειώνοντας παράλληλα νέο ευρωπαϊκό

ρεκόρ.  

O 54χρονος ήρθε στο Παρίσι έχοντας ατομικό ρεκόρ 11.60μ και φετινή καλύτερη επίδοση στα 10.56μ. Σήμερα στον τελικό έριξε κατά σειρά 11.17 – 11.57 – 10.94 – 11.92 και 11.93 μέτρα στην τελευταία του προσπάθεια για να καταρρίψει δύο φορές το ευρωπαϊκό ρεκόρ.

«Είναι παντού δίπλα μου, η οικογένειά μου, μου έδινε δύναμη στις βολές» είπε μεταξύ άλλων ο χρυσός πλέον Παραολυμπιονίκης, στις δηλώσεις του, μετά την κατάκτηση του μεταλλίου.

 

 

Την ίδια ώρα ο Λάζαρος Στεφανίδης που έκανε επίσης μια τρομερή εμφάνιση, έριξε βολή στα 9.84μ, πήρε το χάλκινο μετάλλιο στη σφαιροβολία F32 και ήρθε πίσω από τον  Κωνσταντινίδη και τον ανεξάρτητο (Ρώσο) Αλεξέι Τσούπκιν που έριξε 11.39μ.

 

Ο τρίτος Έλληνας του τελικού, Δημήτρης Ζησίδης έριξε 8.88μ για να ολοκληρώσει ως 6ος Παραρολυμπιονίκης τον τελικό κάνοντας επίσης σπουδαία εμφάνιση.

Συγχαρητήρια από Κυρ. Μητσοτάκη

“Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης έφερε το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την πατρίδα μας, κάνοντας μάλιστα και ευρωπαϊκό ρεκόρ! Ενώ ο Λάζαρος Στεφανίδης κατέκτησε και αυτός το χάλκινο μετάλλιο, σε έναν θριαμβευτικό τελικό για την Ελλάδα!

Σας ευχαριστούμε!”, αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, για την επιτυχία του Θανάση Κωνσταντινίδη και του Λάζαρου Στεφανίδη που κατέκτησαν το χρυσό και χάλκινο μετάλλιο στην σφαιροβολία F32 στίβου των Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει