Ενημέρωση με ένα κλικ

Παγκόσμιο πρωτάθλημα σκάκι: Ο 8χρονος που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα

Ο λιλιπούτειος πρωταθλητής του σκάκι με τις σημαντικές διακρίσεις στο ενεργητικό του είναι ο 8χρονος Στέλιος Κακαγιάννης από την Λάρισα.

Ο μικρούλης στην ηλικία αλλά “πολύ μεγάλος” στις επιδόσεις του στο σκάκι, ο Στέλιος, που ξεκίνησε το σκάκι πριν από τρία χρόνια και κατέκτησε πριν από λίγες μέρες το αργυρό μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα θα είναι αυτός που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα σκάκι.

Το οκτάχρονο θαύμα και καμάρι όλων μας βάζει “πλώρη” για την Ιταλία Πρωτάθλημα νεαρών σκακιστών (FIDE World Cadet Championship 2024), στο Montesilvano.

Ο Στέλιος Κακαγιάννης, σκακιστής ο οποίος έχει αρκετές διακρίσεις στο ενεργητικό του, πήρε το εισιτήριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, καθώς ανεδείχθη δεύτερος στο Πανελλήνιο Ατομικό Νεανικό Πρωτάθλημα Σκακιού, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 22-28 Ιουνίου του 2024, κερδίζοντας, τους επτά από τους εννέα αγώνες.

Ο Μάριος Κακαγιάννης, περήφανος πατέρας και δάσκαλος του Στέλιου στο σκάκι , εξηγεί πως το σκάκι αναπτύσσει την υπομονή, την σκέψη και την λογική. Δηλαδή βοηθά στην ανάπτυξη μιας συγκροτημένης προσωπικότητας.

Η μητέρα του, Χριστίνα Φυτίλη, δηλώνει αποφασισμένη να μάθει το παιχνίδι για να μπορεί να καταλαβαίνει τις ορολογίες, αφού θα πρέπει να συνοδεύει τον γιό της σε αγώνες και θέλει να παρακολουθεί το παιχνίδι.

8χρονος Λαρισαίος πρωταθλητής θα μας εκπροσωπήσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα  Σκάκι - TrikalaTroll
8χρονος Λαρισαίος πρωταθλητής θα μας εκπροσωπήσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα  Σκάκι - TrikalaTroll

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει