Ενημέρωση με ένα κλικ

Προθεσμία πήρε από τον ανακριτή ο 49χρονος Τούρκος μαφιόζος που πυροβόλησε τα στελέχη της ΕΥΠ

Είναι ιδιαίτερα συνεργάσιμος με τις αρχές, τι είπε στον ανακριτή

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης οδηγήθηκε ο 49χρονος Τούρκος μαφιόζος, που συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου για το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς εναντίον στελεχών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ο οποίος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Ο 49χρονος διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατά συναυτουργία, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία (πλημμελήματα).

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα λόγια που είπε στους αστυνομικούς χθες μετά τον εντοπισμό και τη σύλληψή του, ήταν ότι δεν γνώριζε ότι παρακολουθούνταν από στελέχη της ΕΥΠ, αλλά πίστευε ότι ήταν μέλη αντίπαλης τουρκικής συμμορίας, τα οποία ήθελαν να τον σκοτώσουν, γι αυτό και άνοιξε πυρ.

Συγκεκριμένα, ο 49χρονος ο οποίος μετά τη σύλληψή του μεταφέρθηκε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, φέρεται να ζήτησε συγνώμη για την πράξη του και να είπε στους αστυνομικούς ότι έχει μετανιώσει:

«Βρέθηκα σε κατάσταση πανικού και τρόμου, καθώς πίστεψα ότι απειλούμαι από άτομα που συνδέονται με το καθεστώς της Τουρκίας, από το οποίο έχω υποστεί βασανιστήρια»,φέρεται να ανέφερε.
Επιπλέον, υποστηρίζει ότι «ήρθα στην Ελλάδα αναζητώντας ασφάλεια» ενώ σχετικά με το περιστατικό τους πυροβολισμούς επιμένει ότι «αντέδρασα υπό το βάρος του φόβου».

Φέρεται να συνεργάζεται με τις αρχές και χθες μάλιστα έδωσε το σημείο στο οποίο άφησε το τζιπ με το οποίο κινούνταν την περασμένη Τρίτη στη Θέρμη.

Όσο για τους δύο ακόμα τούρκους κακοποιούς, οι οποίοι είναι ακόμη άφαντοι, σύμφωνα με τα όσα είπε ο ίδιος στους αστυνομικούς, μάλλον έχουν περάσει τα σύνορα και βρίσκονται στη Βουλγαρία. Αυτή η πληροφορία ελέγχεται από τις αστυνομικές αρχές.

Σε βάρος τους έχει ήδη εκδοθεί διεθνές ένταλμα, ενώ έχουν ενημερωθεί οι βουλγαρικές Αρχές, ώστε να είναι σε επιφυλακή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 49χρονος οδηγός του τζιπ, που συνελήφθη χθες σε χωριό της Ροδόπη είπε στους αστυνομικούς πως οι συνεργοί του «έφυγαν στη Βουλγαρία».

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com