Ενημέρωση με ένα κλικ

Προσκόμιση πιστοποιητικού φερεγγυότητας ως 16 Ιουλίου για αγρότες με επιστρεπτέα

Οι επιχειρήσεις οι οποίες εγκρίθηκαν και έλαβαν επιστρεπτέα προκαταβολή, υποχρεούνται να αναρτήσουν το πιστοποιητικό δικαστικής φερεγγυότητας στη σελίδα της ΑΑΔΕ https://www.aade.gr/mybusinesssupport, διαφορετικά κινδυνεύουν να επιστρέψουν όλο το ποσό που εισέπραξαν και μάλιστα με ιδιαίτερα επιβλαβείς όρους.

Μετά την ημερομηνία αυτή υπάρχει σοβαρός κίνδυνος από όσες επιχειρήσεις δεν προβούν στην ανάρτηση του πιστοποιητικού, να ζητηθεί επιστροφή ολόκληρου του ποσού της επιστρεπτέας προκαταβολής, αντί του 50% που προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις.

Σημειώνεται ότι ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το ενδεχόμενο παράτασης και συνεπώς οι φοροτεχνικοί επισημαίνουν την ανάγκη επίσπευσης της διαδικασίας εκ μέρους των αγροτών, σε περίπτωση που υπάρξει κάποια καθυστέρηση κατά την έκδοση του πιστοποιητικού.

Επί του θέματος, ο Σύλλογος Ελεύθερων Επαγγελματιών Λογιστών Φοροτεχνικών Οικονομολόγων του Νομού Καρδίτσας, εξέδωσε σχετικό Δελτίο Τύπου, επισημαίνοντας ότι ο χρόνος που απαιτείται για να δημοσιευθούν τα πιστοποιητικά είναι ελάχιστος.

Στην περίπτωση αγροτών και κτηνοτρόφων από την Καρδίτσα, το πιστοποιητικό δικαστικής φερεγγυότητας χορηγείται είτε υποβάλλοντας την αίτηση με φυσική παρουσία στο Πρωτοδικείο Καρδίτσας, είτε υποβάλλοντας την αίτηση με email στην διεύθυνση: [email protected].

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει