Καταγγελίες για «χρυσούς κάδους» στο Δήμο Αθηναίων
Αντιδράσεις για τη δαπάνη και τις αυξήσεις σε δημοτικές υπηρεσίες
Στο στόχαστρο της παράταξης «Αθήνα Ψηλά» του Κώστα Μπακογιάννη βρίσκεται η δημοτική αρχή του Χάρη Δούκα, με αφορμή την προμήθεια 660 κάδων συλλογής απορριμμάτων για χώρους κοινωνικοποίησης σκύλων. Όπως υποστηρίζει η παράταξη, το κόστος της προμήθειας αγγίζει τα 998.480 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 1.512 ευρώ ανά κάδο – δαπάνη η οποία θα καλυφθεί από ίδιους πόρους του δήμου, δηλαδή από τα ανταποδοτικά τέλη των δημοτών.
Η «Αθήνα Ψηλά» κάνει λόγο για «προκλητική σπατάλη», επισημαίνοντας ότι με το ίδιο ποσό θα μπορούσε να παραμείνει ανοιχτό επί 28 χρόνια το Υπνωτήριο των Γιατρών του Κόσμου, το οποίο έκλεισε πρόσφατα λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Η σύγκριση έρχεται σε μια περίοδο όπου η δημοτική αρχή έχει προχωρήσει σε σειρά ανατιμήσεων, από τα δημοτικά πάρκινγκ – όπου οι τιμές αυξήθηκαν έως και 100% – μέχρι τις χριστουγεννιάτικες δράσεις της Τεχνόπολης, με το εισιτήριο να καταγράφει άνοδο 25%.
Παράλληλα, η αντιπολίτευση ασκεί κριτική και για το θέμα των δημοτικών τελών. Η τωρινή διοίκηση επέλεξε το πάγωμα των μειώσεων που είχαν προγραμματιστεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή, επικαλούμενη πιεστικό οικονομικό περιβάλλον. Η παράταξη του κ. Μπακογιάννη διερωτάται εάν και φέτος θα προβληθεί ως αιτιολογία η οικονομική στενότητα, την ώρα που – όπως υποστηρίζει – ο δήμος δεν διστάζει να διαθέτει υψηλά ποσά για προμήθειες.
Το ζήτημα αναμένεται να απασχολήσει έντονα την πολιτική αντιπαράθεση στο Δημοτικό Συμβούλιο τις επόμενες ημέρες, καθώς η συζήτηση για τις δαπάνες και τις προτεραιότητες της πόλης παραμένει κεντρικό θέμα, ειδικά με την κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού.
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις