Ενημέρωση με ένα κλικ

Συλλαλητήριο εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στο Σύνταγμα

«Η απαξιωτική εικόνα της ΛΑΡΚΟ που προβάλλεται από την κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της είναι στοχευμένη για το ξεπούλημα της»

Συλλαλητήριο πραγματοποίησαν σήμερα στο Σύνταγμα εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, με ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και φορείς του εργατικού-λαϊκού κινήματος.

Η διαδήλωση κατέληξε μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών, έπειτα από πορεία στην Ομόνοια και την Πλατεία Συντάγματος, όπου ενώθηκαν με συνδικάτα και μαζικούς φορείς της Αττικής οι οποίοι εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους.

Κεντρικό σύνθημα των εργαζομένων ήταν «Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ», με τους εργαζομένους να παραδίδουν ψήφισμα στη Βουλή.

Παρόντες στο συλλαλητήριο ήταν o γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, οι βουλευτές του κόμματος Γιώργος Μαρίνος, Θανάσης Παφίλης και Χρήστος Κατσώτης, καθώς και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης.

Από την πλευρά του ΜέΡΑ25 παρέστησαν ο γραμματέας του Γιάνης Βαρουφάκης και η Σοφία Σακοράφα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καλλιόπη Βέττα και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Μουλκιώτης.

Τις δυνατότητες της ΛΑΡΚΟ καθώς και τη σημασία της λειτουργίας της για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας αλλά και για τους πέντε νομούς της χώρας στους οποίους λειτουργούν εργοστάσια και ορυχεία της παρουσίασε ο Ανδρέας Κορέτζελος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ. «Δεν ξεχνάμε τους 80 νεκρούς μας», δήλωσε αναφερόμενος στα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα.

«Αυτά που βιώνουμε στη ΛΑΡΚΟ είναι αποτέλεσμα της ίδιας πολιτικής με αυτά που βιώνουν όλοι οι εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους. Μας θέλουν σκλάβους για να έχουνε ακόμη περισσότερα κέρδη», δήλωσε ο Παναγιώτης Πολίτης αντιπρόεδρος του ΕΚ Λαμίας, μέλος της Διοίκησης της ΠΟΕΜ, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ.

«Άλλο δρόμο δεν έχουμε, ή εμείς ή αυτοί. Από τη μία είναι τα συμφέροντα πού υπερασπίζονται οι κυβερνήσεις και η Ευρωπαϊκή Ένωση και από την άλλη τα συμφέροντα των εργαζομένων και του ελληνικού λαού», σημείωσε, προσθέτοντας «Θα συγκρουστούμε μέχρι το τέλος. Όσο εκφράζεται η αλληλεγγύη σας, έχουμε το μπόι να τους βλέπουμε κατάματα και να τους αντιμετωπίζουμε στα ίσα. Όσο πλαταίνει η αλληλεγγύη γινόμαστε πιο δυνατοί από αυτούς, στο τέλος θα κερδίσουμε».

Σε «τροπολογία της κυβέρνησης που στέλνει τους εργαζόμενους στην ανεργία και τη συκοφαντική επίθεση στους εργαζόμενους» αναφέρθηκε ο Ξενοφώντας Αγγελέτος από το Σωματείο Εργαζομένων στα Μεταλλεία της Εύβοιας, δηλώνοντας: «θέλουμε ανοιχτό το εργοστάσιο με όρους υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους και στήριξη της παραγωγής».

«Η απαξιωτική εικόνα της ΛΑΡΚΟ που προβάλλεται από την κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της είναι στοχευμένη για το ξεπούλημα της», υποστήριξε ο Δημήτρης Καραγιάννης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων και του Σωματείου Εργαζομένων στα Μεταλλεία ‘Αι Γιάννη. Τόνισε ότι το συλλαλητήριο είναι «η απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης για το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ».

«Υψώνουμε τις γροθιές μας και λέμε όχι στο ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ,» τόνισε ο Κώστας Σαμαράς, πρόεδρος του Σωματείου Έδρας της επιχείρησης. «Η ΛΑΡΚΟ δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους αλλά όλη την κοινωνία. Να καταργηθεί ο νόμος της κυβέρνησης, να καταργηθούν τα αντεργατικά μέτρα της ειδικής διαχείρισης, θέλουμε εξασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων» πρόσθεσε.

Ο Δημήτρης Τσόκας, πρόεδρος Εργαζομένων στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Μετάλλου και ο Μάρκος Κοντιζάς γενικός γραμματέας στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Μετάλλου εξέφρασαν τη στήριξή τους στον αγώνα των εργαζομένων.

«Η επίθεση είναι γενικευμένη στο σύνολο των εργαζομένων του κλάδου και όλη της της χώρας» τόνισε ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης πρόεδρος Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι στην ίδια κατηγορία με τη ΛΑΡΚΟ βρίσκονται και τα ναυπηγεία, καθώς και η ΕΑΣ, ΕΑΒ, ΕΛΒΟ.

«Δεν έχουμε άλλα περιθώρια υπομονής, δεν έχουμε άλλα περιθώρια να βάλουμε πλάτη. Σηκώνουμε ανάστημα βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες» σημείωσε. Ανέφερε ότι ο αγώνας αυτός μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για την οργάνωση του αγώνα σε άλλους χώρους δουλειάς, καθώς όχι μόνο «αναδεικνύει τα ενιαία συμφέροντα των εργαζομένων πέρα από τις ιδιαιτερότητες κάθε χώρου δουλειάς», αλλά και «προβάλλει μια άλλη λογική στην οργάνωση της οικονομίας».

Η κινητοποίηση συνεχίστηκε με συναυλία που οργανώθηκε με τη συμβολή του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, οι εκπρόσωποι του οποίου εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων. Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετείχαν η Ρίτα Αντωνοπούλου, Νατάσα Μποφίλιου, Σταυρούλα Μανωλοπούλου, Δημήτρης Κανέλλος, Κώστας Τριανταφυλλίδης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com