Από «αστυνομικός της χρονιάς», σε κύκλωμα προστασίας οίκων ανοχής και λεσχών
Οι συλληφθέντες είχαν ως κύρια δραστηριότητα τις οικονομικές απάτες - Δημιουργούσαν εικονικές εταιρείες και αποκόμιζαν μεγάλα κέρδη από τη μη απόδοση ΦΠΑ.
Αποφοίτησε από τη Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου και υπηρέτησε στην Οικονομική Αστυνομία, όπου το 2019 βραβεύθηκε ως αστυνομικός της χρονιάς. Ωστόσο, σήμερα εμπλέκεται σε ένα σκάνδαλο, καθώς συνελήφθη κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. για την υποστήριξη μιας εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε το Δημόσιο μέσω εικονικών εταιρειών και προσέφερε προστασία σε οίκους ανοχής και λέσχες.
Η νεαρή αστυνόμος, που μέχρι πρότινος υπηρετούσε στην Οικονομική Αστυνομία και είχε μεγάλες προοπτικές στην καριέρα της, κατηγορείται ότι είχε κομβικό ρόλο στην προστασία των οίκων ανοχής.
Είχε τακτική επαφή με τον 58χρονο, φερόμενο ως αρχηγό της οργάνωσης, και επισκεπτόταν συχνά το σπίτι του, ειδικά τις ημέρες που πραγματοποιούνταν πληρωμές από τους «πελάτες» της οργάνωσης. Οι αστυνομικοί φέρονται να έχουν φωτογραφικά ντοκουμέντα και καταγραφές από τις επισκέψεις αυτές, καθώς και από μια συνομιλία στο κινητό της, όπου φαίνεται να επιδεικνύει ένα αστυνομικό έγγραφο στον αρχηγό της ομάδας και να συζητούν γι’ αυτό.
Επιπλέον, έχει καταγραφεί συνομιλία στην οποία ο αρχηγός της οργάνωσης ζητά από εργολάβο να αναλάβει την ανακαίνιση της κουζίνας της αξιωματικού.
Όταν η αστυνόμος άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι παρακολουθούνταν από τις Αρχές, φέρεται να άρχισε να συναντά πιο συχνά τον 58χρονο, παριστάνοντας ότι είχαν σχέση, κάτι που όμως δεν κατάφερε να πείσει τους ερευνητές, οι οποίοι την είχαν θέσει υπό παρακολούθηση.
Η δράση της οργάνωσης
Οι συλληφθέντες είχαν ως κύρια δραστηριότητα τις οικονομικές απάτες. Δημιουργούσαν εικονικές εταιρείες και αποκόμιζαν μεγάλα κέρδη από τη μη απόδοση ΦΠΑ, με εκτιμώμενο τζίρο 60-70 εκατομμυρίων ευρώ και ζημιά για το Δημόσιο που αγγίζει τα 20 εκατομμύρια ευρώ.
Παράλληλα, εμπλέκονταν στην παροχή «προστασίας» σε οίκους ανοχής και λέσχες. Προσεγγίζοντας τους ιδιοκτήτες, υπόσχονταν κάλυψη για τη λειτουργία τους και εισέπρατταν πληρωμές κάθε δεκαπέντε ημέρες για τις «υπηρεσίες» τους.
Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, τα μέλη του κυκλώματος υπόσχονταν στους «πελάτες» τους προστασία, διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα απέφευγαν ελέγχους στα καταστήματά τους ή ότι, σε περίπτωση ελέγχου, θα είχαν έγκαιρη ενημέρωση.
Οι πληρωμές για αυτές τις «υπηρεσίες» κυμαίνονταν από 800 έως 2.500 ευρώ ανά δεκαπενθήμερο. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι καταβολές γίνονταν με συνέπεια κάθε πρώτη και 15 του μήνα σε γραφεία που είχε νοικιάσει το κύκλωμα στη Λεωφόρο Συγγρού.
Στους εμπλεκόμενους αστυνομικούς περιλαμβάνονται μία αξιωματικός, που μέχρι πρόσφατα υπηρετούσε στην Οικονομική Αστυνομία, και τρεις ειδικοί φρουροί. Η αξιωματικός φέρεται να διατηρούσε άμεση επαφή με τον αρχηγό της οργάνωσης, ενώ οι ειδικοί φρουροί αναλάμβαναν τη μεταφορά των χρημάτων.
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις