Κάλεσμα Αγγελοπούλου στους ομογενείς των ΗΠΑ για τα 200 χρόνια
Πρόσκληση να συμμετάσχουν ενεργά στον εορτασμό της επετείου των 200 ετών μετά την Επανάσταση και, παράλληλα, να στηρίξουν την Ελλάδα στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα, απηύθυνε η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, προς τους Ομογενείς των ΗΠΑ.
Μιλώντας στο 30ο συνέδριο της οργάνωσης «Leadership 100», το οποίο πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, η κυρία Αγγελοπούλου τόνισε ότι «ο κόσμος βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι αντιμετωπίζοντας μια πρωτόγνωρη πανδημία η οποία επιδρά στη διεθνή οικονομία και στην κοινωνική σταθερότητα. Σε αυτές τις περίπλοκες συνθήκες το έθνος μας ενώνεται για να γιορτάσει τη δισεκατοντηρίδα της σύγχρονης Ελλάδας».
Το φετινό πρόγραμμα του συνεδρίου περιελάμβανε ένα αφιέρωμα στην Ελλάδα με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση του 1821, στο πλαίσιο του οποίου απηύθυναν, επίσης, μηνύματα, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η πρεσβευτής της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. Η «Leadership 100» είναι μια ομάδα επιφανών μελών της Ομογένειας των ΗΠΑ και άλλων υποστηρικτών της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, οι οποίοι με τις δωρεές τους στηρίζουν το κοινωφελές έργο της Αρχιεπισκοπής.
Αναφερόμενη στο έργο και τη δραστηριότητα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», η κυρία Αγγελοπούλου τόνισε ότι η επιτροπή έχει στόχο να δημιουργήσει ένα συνεκτικό πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων και δράσεων για την εμβληματική επέτειο των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση. «Προσκαλέσαμε τους πάντες να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το πώς θέλουν να συμμετάσχουν στους εορτασμούς και είχαμε μια εντυπωσιακή ανταπόκριση: μέχρι σήμερα κατατέθηκαν 1827 προτάσεις μέσω της διαδικτυακής μας πλατφόρμας από δημόσιους φορείς, συλλόγους, οργανώσεις και ιδιώτες από την Ελλάδα αλλά και από όλον τον κόσμο. Πολλές δράσεις και εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα, εξίσου πολλές όμως θα γίνουν στο εξωτερικό, κυρίως στην Αμερική και στον Καναδά».
Ορισμένες από τις προτάσεις είναι αυτοχρηματοδοτούμενες και άλλες χρειάζονται υποστήριξη, τόνισε και εξήγησε ότι «επειδή η επιτροπή δεν επιχορηγείται από το κράτος, στηρίζεται σε ιδιωτικές δωρεές και στα έσοδα του Νομισματικού Προγράμματος για να υποστηρίζει τις προτάσεις που χρειάζονται χρηματοδότηση και να οργανώσει τις τέσσερις εμβληματικές πρωτοβουλίες της».