Ενημέρωση με ένα κλικ

Τσίπρας για «λίστα Πέτσα»: Ο κ. Μητσοτάκης φοβάται, κρύβεται και ευτελίζει το Σύνταγμα

«Ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να κρυφτεί πίσω από την πλειοψηφία του στη Βουλή, μήπως προφυλάξει τους υπουργούς του», σχολιάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, για την απόρριψη των μαρτύρων που πρότεινε η Αντιπολίτευση από την κυβερνητική πλειοψηφία στην εξεταστική επιτροπή η οποία διερευνά τυχόν πολιτικές ευθύνες στην υπόθεση της διαφημιστικής καμπάνιας για τον κορωνοϊό και τις δημοσκοπήσεις.

«Εξεταστική για τη λίστα Πέτσα δίχως τον Πέτσα. Φοβάται, κρύβεται και ευτελίζει το Σύνταγμα. Επικίνδυνος όχι μόνο για την κοινωνία αλλά και για τη Δημοκρατία», αναφέρει ο κ. Τσίπρας σε ανάρτησή του στο twitter.

 

Νωρίτερα, για πρωτοφανές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα με εντολή Μητσοτάκη έκαναν λόγο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και μέλη της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά τυχόν πολιτικές ευθύνες στην υπόθεση της διαφημιστικής καμπάνιας για τον κορωνοϊό και τις δημοσκοπήσεις.

«Είναι καταφανής η προσπάθεια της Ν.Δ. να μετατρέψει την εξεταστική σε παραμηχανισμό απόκρυψης της αλήθειας», σημειώνουν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόρριψη των μαρτύρων που πρότεινε η Αντιπολίτευση από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Αναλυτικά η δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η Ν.Δ. έδειξε σήμερα το έντρομο πρόσωπο της σε ο,τι αφορά τις αποκαλύψεις για την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος. Με εντολή Μητσοτάκη η κυβερνητική πλειοψηφία απέρριψε όλους τους μάρτυρες που πρότεινε σύσσωμη η Αντιπολίτευση , αποκλείοντας έτσι όλα τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην διαβόητη λίστα Πέτσα, μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργικός ανηψιός, Γρ. Δημητριάδης», αναφέρουν σε δήλωσή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτουν:

«Εξεταστική για την λίστα Πέτσα χωρίς τον…Πέτσα, σε μια καταφανή προσπάθεια της Ν.Δ. να μετατρέψει την εξεταστική σε παραμηχανισμό απόκρυψης της αλήθειας. Θέλουν να κρύψουν τους υπουργούς που εμπλέκονται με εντολή Μαξίμου, επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχει κάτι πολύ επιβλαβές για την Δημοκρατία».

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει