Ενημέρωση με ένα κλικ

Βρούτσης: “Επιδίωξη είναι τα αναδρομικά να καταβληθούν το 2ο δεκαήμερο του Οκτωβρίου”

O υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, διευκρινίζοντας ότι υπάρχει ειδική ρήτρα ακατάσχετου μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή του OPEN, όπου σημείωσε πως «επιδίωξη είναι τα αναδρομικά των κύριων συντάξεων για το Δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα να πληρωθούν το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου».

Ο κ. Βρούτσης επεσήμανε χαρακτηριστικά πως το Δεκέμβριο, θα ακολουθήσει το δεύτερο «κύμα» αναδρομικών, ενώ θα καταβληθούν 14 μηνών αναδρομικά κύριων συντάξεων σε όσους έχουν συμπληρώσει 30 έτη και πάνω, εργασιακού βίου.

Για την ακρίβεια είπε: «Με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση 4670/2020, αλλάξαμε τα χαρακτηριστικά του ασφαλιστικού και το κάναμε ανταποδοτικό. Επίσης, καλλιεργούμε την ασφαλιστική συνείδηση σε όλους».

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι: «Οι μισθοί και οι συμβάσεις εργασίας δεν αλλάζουν με την τηλεργασία που θα εφαρμοστεί στο 40% των εργαζομένων για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών από τον κορονοϊό.

Δε ότι θα επιβάλλεται πρόστιμο 3.000 ευρώ, εάν η ιδιωτική επιχείρηση δεν υποβάλλει στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» του υπουργείου Εργασίας το ειδικό έντυπο για την εξ αποστάσεως εργασία που θα αφορά το 40% των εργαζομένων που μπορεί να εργαστεί με τηλεργασία».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει