Ενημέρωση με ένα κλικ

Χαρδαλιάς: Μέχρι τις το lockdown στην Αττική μέχρι τις 8/3

Την παράταση του lockdown στην Αττική κατά μία εβδομάδα, δηλαδή μέχρι τις 8/3, ανακοινώθηκε από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Στη κατάσταση έκτακτης ανάγκης μπαίνουν από αύριο (27/2) Λευκάδα, Θεσπρωτία, Σύρος, Σάμος, Άρτα, Δήμος Λοκρών, Διδυμότειχο, Αμφιλοχία, Ηράκλειο Κρήτης και Κόρινθος.

Στο «κόκκινο» παραμένουν: Κεφαλληνία, Ηλεία (εκτός των Δήμων Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και Αρχαίας Ολυμπίας), Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Ρέθυμνο, Θάσος, Δήμος Αγιάς Λάρισας, Δήμος Πύδνας Κολινδρού, Δήμος Ζίτσας, Δήμος Ναυπλιέων, Δήμος Άργους – Μηκυνών, Δήμος Τανάγρας, Δήμος Θηβαίων. Αντίθετα, βγαίνουν από το επίπεδο αυξημένου κινδύνου ο Δήμος Τεμπών και ο Δήμος Καρπάθου,

Ο Δήμος Μυκόνου βγαίνει από το «βαθύ κόκκινο» και πάει στο «κόκκινο», μετά από βελτίωση που εμφάνισαν τα δεδομένα. Αντίθετα, σε αυτό παραμένουν Κάλυμνος, Εύοσμος, Εύβοια, Αχαΐα, Αρκαδία και Αττική.

Η κατάσταση στον Πειραιά προκαλεί προβληματισμό, καθώς έχουν αυξηθεί τα ενεργά κρούσματα. Παρόμοια είναι η εικόνα, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, και στον Δυτικό Τομέα Αθηνών.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ακόμα ότι: προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του ιού από την Δευτέρα 1η Μαρτίου έως και τις 15 σε Κακκαβιά και Ευζώνους το ωράριο θα είναι επτά το πρωί με επτά το απόγευμα. Θα μπορούν να εισέρχονται 400 άτομα ημερησίως.

Από την Δευτέρα 1η Μαρτίου οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν εφοδιάσει τους εργαζόμενους με νέες βεβαιώσεις έως τις 8 Μαρτίου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει